marți, 15 martie 2011

Spune-mi care sunt valorile tale ca să-ţi spun cum este viaţa ta...


  Valorile în care crezi şi după care te ghidezi în viaţă îţi spun cine eşti cu adevărat. Ele oferă  lumii o radiografie mai mult decât clară a caracterului şi personalităţii tale.  Fără ele eşti  asemenea unei păpuşi pe aţe, uşor de mânuit şi tot timpul sub influienţa celorlalţi. 

 Cu cât trece timpul , observ cu amărăciune, că scara valorilor la romani se deformează din ce în ce mai tare.  Din păcate,  valorile românilor se rezumă la maşini şi case luxoase,la o gagică "bună" şi la muuuulţi bani. Opt din zece tineri asta-şi doresc. Banii ne guvernează  viaţa din ce în ce mai mult şi stau, se pare, la baza piramidei valorice a celor mai mulţi dintre noi. E adevărat, n-am să fiu ipocrită, banii sunt importanţi dar haideţi să nu uităm că ei sunt doar o unealtă a existenţei noastre şi nicidecum un obiectiv. O viaţă în care alergi doar după bani e prea săracă.
 Din păcate, mulţi dintre noi uităm de adevăratele valori care ne hrănesc sufletul şi pentru care ar trebui să luptăm mai mult.  Oare cât credeţi că va mai răbda Dumnezeu ponegrirea noastră?

3 comentarii:

  1. Am ajuns in acest stadiu deoarece, in general, nu suntem ghidati de propiile noastre valori ci de cele implementate de parinti..rude..anturaj.
    Din pacate, inca de mici traim intr-o lume " virtuala", daca imi este permis sa zic asa, ne sunt implementate valorile parintilor, neamului etc. E foarte greu sa iti creezi propriile valori, deoarece ajungem la o dezvoltare a personalitatii si la capacitatea morala de a alege ce e bine pentu noi la o varsta destul de tarzie.Acum poate multi ma vor critica insa, la baza acestei "tragedii" sta lipsa de educatie si nu e vina parintilor care mereu zic "eu nu te-am educat asa....eu nu te-am invatat asa" insa involuntar ne fac sa intelegem ca banii cuverneaza totul pentru ca nu putine sunt cazurile in care tot parintii spun " nu am bani pentru x, y chestie" sau " uite si pe asta ce bine a ajuns, si-a luat unul cu bani, e fericita si are tot ce-i trebuie" etc.Trebuie sa fim contienti de faptul ca, in general, parintii doresc ca noi sa devenim ce nu au fost ei, ca noi sa avem ce nu au avut ei insa...de multe ori viziunea lor asupra noastra nu se identifica cu dorintele si personalitatea noatra.Poate cel mai corect ar fi sa dezbatem un subiect in care sa aflam care sunt adevaratele valori..ca asa simplu clar multi vor intelege ca ne referim la cele materiale..ar trebui sa vb mai mult despre cele morale si spiriruale insa intr-o tara care "urla de foame" e greu sa obtii raspunsuri sincere si din pacate cinismul ne guverneaza, ne este sef/sefa, ne preda, ne duce la munca sau la facultate...Suntem o tara cu oameni tristi, "acri", asta e Romania noastra..cu siguranta Roamania LOR e alta, bogata, frumoasa, fara grija zile de maine si cu toate acestea nu ar trebui sa uitam ca, "banii nu fac fericirea decat celui care nu merita o atlfel de fericire".

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevaruri trecute in revista, cu mult bun simt si demne de citit.

    RăspundețiȘtergere