duminică, 6 martie 2011

Doua nopti cu Spartacus...

Marturisesc ca pana acum genul asta de film nu ma pasiona, dar cum o intriga buna “te prinde” usor, uite asa am stat si am vazut primul sezon din  Spartacus: blood and sand care are 13 episoade a cate 60 de minute fiecare, in doua nopti.





Regia filmului este semnata de Rick Jacobson, Michael Hurst si Jesse Warn cu Lesley-Ann Brandt , Manu Bennett, Andy Whitfield, Viva Bianca si Nick Tarabay  in rolurile principale.
Pe scurt, povestea filmului este despre cel mai faimos gladiator roman care o data separat de iubirea vietii lui este impins catre sclavie si obligat sa ucida in arena pentru a supravietui.
Dupa vizionare acestui sezon pot spune ca-l astept cu nerabdare si pe al doilea, dar au fost si suficiente lucruri care m-au “deranjat”, asa ca trebuie sa punctez bilele albe si cele negre.
Incep cu cele negre:
1. Cu toate ca actiunea nu este rea, intriga exceptionala, scenele de lupta si decorurile SUNT COMPLET IREALISTE. Mai cu seama cele ce prezinta muntii si dealurile din jurul taberei de antrenament sunt cu totul si totul ARTIFICIALE. Ceea ce vreau sa spun e ca se observa de la o posta ca e filmat in mare parte in studio. Orice film are efecte, dar aici sunt parca prea vizibile.
2. Prea mult sangeeee.... poti expune luptele de gladiatori fara a imprastia tone de sange spalacit si albicios din 2 in 2 minute care sa-ti umple tot ecranul.
3. Violenta dusa la extrem- Sangele tasneste de peste tot, prea multe spintecari de capete si apoi infipte in varful sabiei cu stop cadru  , prea multe rani hidoase.
4. Sexul ominiprezent - este present in fiecare episod si sub toate formele ( perversiuni, homosexuali, adulter, etc). Dar, avand in vedere ca pentru lumea Antica sexul nu reprezenta un tabu pentru nimeni cred ca l-as putea trece si la bile albe.
Apropo de bile albe:
1. Personal apreciez foarte tare interpretarea actorilor care fac un tot cu personajul si care lasa impresia ca joaca rolul vietii lor.
2.Faptul ca acest serial are acel ceva care te face sa-l urmaresti pana la ultimul episod.



Chiar daca am dat mai multe bile negre decat albe va asigur ca dupa 4 episoade nici nu veti mai observa sangele care seamana mai mult cu sucul de rosii diluat usor cu apa, scenele cu capetele spintecate nu va vor mai face sa tineti ochii strans inchisi pentru ca oricum se observa ca sunt facute pe calculator, iar referitor la scenele de sex sunt lucruri care se intampla si in zilele noastre, asa ca: Nimic noi sub soare!
Pana la urma este vorba despre un film comercial cu toate ingredientele specifice facut cu intentia de a soca. Si cred ca a reusit!

Din pacate actorul principal Andy Whitfield a fost diagnosticat cu cancer si sesonul 2 este deocamdata incert.:(

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu