luni, 14 martie 2011

La pachet cu primavara…


Ora 07:30…Suna alarma…E primavara …si e luni. Dupa un sfarsit de saptamana  in care leneveala a fost cuvantul de ordine, te asteapta o zi grea cu multe lucruri de rezolvat.  Ea, cu o finete rar intalnita, are grija sa-ti opreasca alarma. Apoi, un glas pe care nu l-ai mai auzit pana acum iti spune “ buna dimineata “ si te roaga cu un glas lingusitor sa ramai langa ea. Te lupti cu ea si incerci sa o convingi ca trebuie sa te lase sa te ridici din pat, ca trebuie sa te lase sa pleci… ai multe de facut….

Ora 12:00…mirosul puternic de cafea te trezeste ….dar parca nu e acelasi ca de obicei. Iti serveste o ceasca, apoi te conduce spre bucatarie unde iti serveste micul dejun, dar  nu ti-e prea foame. II spui ca  e tarziu iar ea iti rasunde:  “Cu siguranta , nu!” 
Totusi, pleci si-i spui raspicat ca nu vrei sa o mai gasesti la intoarcere, dar ea, asemenea unei lipitori, nu se dezlipeste de tine si tine neaparat sa te insoteasca. Iti creaza dureri de cap si te convinge sa te intorci repede acasa.  In casa e o dezordine care te irita, dar ea nu da semne ca ar vrea sa  te ajute la curatenie, asa ca …renunti. Te indrepti spre fereastra pentru a trage draperiile, dar razele soarelui de primavara sunt prea luminoase si te obosesc  asa ca ea iti intuneca camera inapoi.
Hotarat, te apuci sa lucrezi la ceva pe laptop, dar ea iti distrage atentia si nu te lasa nicicum sa te concentrezi. Te enervezi , nu ai chef de nimic si parca ti se face somn…
Ora 07:30…Suna alarma…e primavara ….si e marti.  Aceiasi voce iti spune: “Buna dimineata”.   Incearca totusi  sa nu te imprietenesti cu ASTENIA de primavara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu